Yürürken sokaklarında İstanbul’un çaldılar bir gün sevgimi,koşmadım peşinden ,kovalamadım, polise de gitmedim, gazeteye de ilan vermedim ; öylece kalakaldım, durdum ,sustum.İçimden gitmek geliyordu o sevgimi çalan hırsızın, peşinden koşmak istedim ama kalbim hayır dedi ,gitme ,alma, beni tekrar üzme yaralama ,daha acılarım geçmedi dedi.Ağlıyordu içine içine.Gidemedim ,tekrar üzemedim ve sustum, bir zamanlar çok konuşuyordum sakın böyle suskun olduğuma bakma. Konuştum ama hiç bir faydasını görmedim sustum.Şimdi avare bir şekilde dolaşıyorum sevgisiz ,umutsuz bir kalbim var yaralı.
Sen sakın çok temiz olma inan herkesten daha fazla kirlenirsin bakma şimdi bu saatten sonra kir göstermem ben. Bir zamanlar bende temizdim senin gibi, sonra kirlettiler. Hayata umutla bakıyordum gözlerimi kör ettiler.Dokunacakken mutluluğa ellerimi bağladılar.Temiz oldum da ne oldu? Söyle.. Şimdi sana temiz olma dememin nedeni bu. Üzerler ağlatırlar, sevgini çalarlar.Kalbini yaralarlar dayanamam yapma üzmesinler seni ,kirletmesinler, benim gibi bilinmedik bir mahallenin kargaşalı sokağın birinde çalarlar sevgilerini, kaldıramazsın yıkılırsın.
Benim evimdeki camların ıslaklığı hiç geçmez biliyormusun sanma sakın yağmur yağar hep, gözyaşlarım kurutmuyor ıslaklığını evimin camlarının. O yüzden kimse gelmiyor kalbimin mahalline ıslanmaktan korkuyorlar , bilmezler ki contası kaybolmuş bir musluk gibidir gözlerim.Conta nerdedir kim almıştır bilinmez o yüzden yaşlarımda hiç durmaz. Ben conta koydukça musluğuma hep çaldılar ne vakit içimde ışıklarım yansa o vakit elektriklerimi kestiler.Çok gittim peşinden sevgimin böyle olduğuma bakma aslında, içimde başka bir ben var bakma kötü gibi durduğuma kirlettiler,her sokağa çıkışımda bayramlık sabah telaşında temiz kıyafetlerimle, hep çamurlu su attılar üstüme, bayramlarım çamurla karardı.Bayramlarımda hep bir cenaze hüznü oldu bende hoş hala öyle ya.Bakma sevgiyi aşkı bilmiyormuş gibi durduğuma, sevgiyi o kadar derin biliyor düşünüyorum ki o yüzden boğuldum derinliğinde sevginin; hiçbir cankurtaran görmedi beni aşkın denizinde; boğuldum , öldüm..
Sevgimi kaybettim ,hükümsüzdü zaten.. Ama çok kıymetliydi bir zamanlar hem de çok… Bakma şimdi bir çırpıda çalındığına ağırlığını herkes taşıyamazdı sevgimin, şimdi tüğ siklet bir atlet edalığıyla koşuyor sokaklarda.. Bırak gitsin bırak başka ellerde başka sevdalarda bulunsun..
Sevgini çaldırma ne olursa olsun sahip çık, onu kimsenin kirletmesine çamur atmasına izin verme.Ve ışığını kimse söndürmesin, yağmurları yağdırma hiç üstüne ve hiçbir zaman contanı kaybetme musluğunun ne olur..
Dayanamam…..

Paylaş